Crònica de la concentració feminista

Reproduïm l’article de Pau Duran per Ràdio Sabadell. També n’hi ha d’altres al Diari de Sabadell i a Nació Sabadell.

Foto de Roger Benet

Un centenar de persones es concentren davant de l’Ajuntament per mostrar el seu suport a la noia víctima de la violació múltiple de Manresa. El 2016, l’any que van succeir els fets, la menor tenia 14 anys, i segons ha declarat avui davant del jutge, es va sentir intimidada i ha apuntat que podria haver estat drogada per part dels agressors.

Foto de Roger Benet

Els regidors del consistori s’han sumat a la concentració davant la façana de l’edifici que havien difós entitats com La Forja, el moviment veïnal del Sud, les bruixes del Nord, el CDR Sabadell i Justa Revolta. Per part de la Comissió Feminista del Cercle Republicà, Nohemí Zafra ha llegit el manifest de l’acte, en que s’expliquen els fets i es demana el canvi en la categoria de l’acusació, que augmenti de la consideració d’abús. També es demanen mesures contundents i una reforma legal per a impulsar canvis davant dels atacs sexuals.

Els fets van tenir lloc durant una festa en una fàbrica abandonada. Sis joves estan acusats d’abús perquè es considera que la jove no va oposar resistència, mentre que el setè no hauria participat de la violació en grup, però tampoc hauria ajudat la víctima. A la concentració d’avui s’han pogut llegir lemes com “No és Abús és Violació”, “Prou Impunitat” i “Prou Violència”.

Lectura del manifest per Nohemí Zafra, de la Comissió Feminista del Cercle Republicà