El Cercle davant la consulta republicana del 6-O

El proper sis d’octubre la Coordinadora pro Consulta, recolzada per nombroses entitats, i recentment pel Ple de l’Ajuntament, organitza una consulta popular perquè la ciutadania pugui escollir entre República o Monarquia, seguint l’exemple d’altres votacions similars realitzades al març com la de la Universitat Autònoma de Barcelona (amb la participació d’unes 4.500 persones) o el passat any a la Pompeu Fabra o la UB.

Celebrem i recolzem totes les iniciatives, com és el cas d’aquesta consulta, que promoguin l’expressió de la voluntat popular sobre qüestions cabdals, i generin debat o inquietuds entre la nostra societat. A més, com a republicans i republicanes, estem i estarem sempre al costat de qualsevol impuls que vagi encaminat a colpejar i debilitar la monarquia espanyola i el seu règim, que viu actualment una forta crisi política generada en gran part, no ho podem obviar, pel procés independentista català, que ha fet explotar totes les contradiccions inimaginables.

Així doncs, des del Cercle Republicà 1r d’Octubre entomem aquesta consulta des d’una òptica republicana i nítidament independentista, ja que considerem que no només s’ha de qüestionar la monarquia, si no tota l’estructura hereva del franquisme que l’embolcalla, a l’Estat espanyol. No podem defugir d’aquest fet, i malgrat considerem que la consciència nacional del poble català ha superat aquesta fase, seguirem reivindicant la República Catalana independent com a única resposta possible al Règim, també en aquesta consulta, i com ja hem fet en nombroses ocasions: les consultes populars iniciades a Arenys, el 9-N, el 1-O…

Ara bé, no podem oblidar que aquest octubre vindrà marcat per un fet de màxima transcendència, i que segueix aquest fil de reivindicació del dret a decidir i del d’autodeterminació pel que tant hem lluitat, les sentències dels presos polítics pel Referèndum, que marcaran -de nou, com ja ho va ser el de l’Estatut o la jornada del 1-O- un abans i un després del que encara no som prou conscients. És aquí on ens haurem de trobar els republicans i republicanes i conjurar-nos per anar més enllà d’allò simbòlic, com la Consulta del 6-O. Per tant, fem una crida a totes les forces progressistes, democràtiques i republicanes que hi donen suport a recolzar també la resposta popular que ja estem organitzant entre totes per generar un Tsunami imparable. Sabadell ha d’estar, com ho ha fet sempre, al capdavant. 

20 de setembre de 2019

Grup Promotor del Cercle Republicà 1r d’Octubre de Sabadell